Een gezonde huid, ook voor mannen!

Posted · Add Comment

Een gezonde huid, ook voor mannen?

Advies omtrent de beste verzorging voor jou huid!

Ook mannen voelen best wel dat het nodig is om hun huid te reinigen: al het stof en vuil dat er gedurende heel de dag erop komt: zoals automonteurs, houtbewerkers, … zweet en stof voelen niet prettig.  Veel mannen denken dat het prima is om hun gezicht te wassen met gewone douchegel. Dit is echter veel te agressief voor je huid. Gebruik liever een speciale zachte – niet schuimende -gezichtsreiniger in de avond om je gezicht mee te reinigen. Ook voorkom je hiermee onzuiverheden.

S’morgens een verzorgende crème is een huid zonder zorgen. Het beschermd je huid de hele dag tegen schadelijke invloeden en voorkomt rimpels. Met schadelijke invloeden bedoel ik vooral de zon, die is namelijk huidprobleem veroorzaker nummer 1.

Afspraak maken bij HUID!Expert: http://huidcentrumvlaanderen.be/locator-huidexperten/

De mannenhuid zit iets anders in elkaar dan de vrouwenhuid.

Maar heb je dan ook een andere soort huidverzorging nodig?

Als je de reclames moet geloven, hebben mannen en vrouwen ieder hun eigen huidverzorgingslijn nodig.

Just for men is dan ook de slogan van veel mannelijke crèmes en lotions. Het volstaat blijkbaar niet meer om af en toe een likje crème van je vriendin te lenen.

Een mannenhuid zou vetter en dikker zijn, maar geldt dat voor elke man?

Neen! In het huidverzorgingscentrum waar wij reeds 15  jaar ervaring hebben met de mannenhuid, stellen we juist vast dat zij vaak een droge gevoelige schilferende huid hebben

Vaak is dit een gevolg van niet beschermen, verbranden in de zon en te agressieve reiniging met douchegel. Eens de schade hersteld is, blijken deze huiden minder vet nodig te hebben dan een vrouwenhuid.

Maar je kan geen miljoenen mensen in kastjes steken en daarom adviseren wij dan ook een serieuze huidanalyse.

Testosteron verhoogt de talgproductie en daarmee zorgt dit voor een vettere huid. Een mannenhuid is vaak ongeveer 20% dikker, vetter en een stuk zuurder dan die van de vrouw. Dat het verouderingsproces bij mannen biologisch gezien trager verloopt, wil niet zeggen dat de huid ongevoelig is voor de zon, veel roken en alcohol.

Bij mannen zijn dit net zulke boosdoeners voor de huid als bij vrouwen. De UVA-stralen van de zon gaan eenvoudig door de buitenste huidlaag naar de lederhuid. Daar vernietigen ze het collageen dat voor stevigheid zorgt. Ook beschadigt de zon de elastische vezels die de veerkracht van je huid garanderen. Hierdoor krijg je rimpels en verzakkingen in de huid.

Bij mannen verloopt dit verouderingsproces wel langzamer dan bij vrouwen.

Enkele voorbeelden van merken:

Men3: 0% aan chemische geuren of kleurstoffen! 

https://www.facebook.com/MEN3.be/?fref=ts

4VOO: 

Professor Fernando Albericio (Bestuurder en master in geneesmiddelenontwikkeling in het Institute for Research in Biomedicine) is grondlegger en ontwikkelaar van de meest geavanceerde peptiden op de markt. Zijn peptiden worden gebruikt in alle 4VOO producten en dit in de best werkende concentraties voor een maximaal resultaat.
Vandaar 4VOO’distinct man’ internationaal door Skincare Professionals wordt gebruikt en geadviseerd.

Professor Fernando Albericio leader at the Institute for Research in Biomedicine has developed the most advanced peptides available on the market. Professor Albericio’s peptides are used in all the 4VOO products.
That is the reason why 4VOO distinct man® is internationally recognized by many skin care professionals. They are used in the best working concentrations to deliver maximum performance.

Comments are closed.