Huid!Expert Kwaliteitslabel

Huidcentrum Vlaanderen helpt jou om je zelf en je instituut te professionaliseren. Van jou wordt immers verwacht dat je als ondernemer een stevige groeiambitie hebt en dat je als vakspecialist je professionaliseert in nieuwe technieken en inzichten.

Zowel de klant als de dermatoloog weet dat een Huid!Expert zich heeft bijgeschoold en een test heeft afgelegd om tot het netwerk te kunnen toetreden. Door de jaarlijkse bijscholing wordt de kwaliteit gewaarworgd. 

WhatsApp Image 2020-11-18 at 13.59.36

Zichtbaarheid

Het kwaliteitslabel is een onderscheiding voor hen die kennis opbouwen en zich bijscholen in huidanalyse en het adviseren van duurzame oplossingen.

Je speelt immers een belangrijke rol in het behandelen, adviseren en doorverwijzen van mensen met huidproblemen. Het kwaliteitslabel zorgt voor een professionele uitstraling. 

Na het slagen van de proef mag je het kwaliteitslabel HUID!Expert gebruiken in al je communicatie
(social media, website, dermatologen). Je kan bij ons ook het nodige materiaal aankopen om je label zichtbaar te maken, zoals onze bannerschort, en pancarte.

Als Huid!Expert wordt je vermeld op de website van Huid!Expert.be . Als Huid!Expert kan je bij ons het nodige marketingmateriaal verkrijgen om te gebruiken in je instituut: posters, fiches, fotoboek,…

Netwerk

Huid!Centrum Vlaanderen is erop gericht je potentieel ten volle te benutten. Je staat immers niet alleen. Door samen te werken en door kennis en kunde te delen word je ondersteund als vakman en als ondernemer.

Samen kunnen we meer bereiken en het grote publiek laten weten dat er zoiets bestaat als ” de stap tussen de dermatoloog en het schoonheidssalon” en dat jij daar één van bent!

Als lid met kwaliteitslabel word je door ons gepromoot op social media, op de website, in onze communicatie naar buiten toe, in filmpjes,…

Ook is er 1 keer per jaar onze Huid!Expertendag waar je kan kennis maken met andere Huid!Experten en van elkaar en van onze experten kan leren. Samen staan we sterker! 

Toegang tot kennis

Als Huid!Expert krijg je de mogelijkheid om een extra hulplijn in te roepen wanneer je ondersteuning en advies nodig hebt bij huidproblemen.  

Dit kunnen vragen zijn over advies naar klanten toe: foto’s van klanten met vragen. We geven echter geen advies naar toestellen toe. We kunnen wel onze ervaring delen. 

Er worden regelmatig digitale live sessies georganiseerd waar je vragen kan stellen over de opleiding of over bepaalde klant cases. Dit echter tegen een kleine bijdrage. Het is de oprichtster van Huid!CentrumVlaanderen Diane Thijs die de vragen tijdens de digitale meeting zal beantwoorden. 

Indien je individueel advies wilt, kan dit ook en kan dit  aangevraagd worden. 

Je krijgt enkel toegang tot deze digitale meetings wanneer je bent toegetreden tot het Huid!experten netwerk.  

Hoe toetreden?

Je kan enkel toetreden als Huid!Expert als je slaagt voor het examen

Het is geen voorwaarden om al onze cursussen gevolgd te hebben als je denkt voldoende voorkennis te hebben. Echter zijn er wel een paar delen verplicht. 

Het examen bestaat uit 3 delen. Er is een eerste deel dat bestaat uit meerkeuze vragen die automatisch gequoteerd worden. Het tweede deel bestaat uit open vragen en deel 3 uit 3 casussen die je vrij dient in te vullen.

Deel 2 en 3 zal door Diane Thijs, Founder van HuidcentrumVlaanderen geëvalueerd worden en ze zal via het systeem ook de nodige feedback achteraf bezorgen.

Indien je minstens 85% op alle delen haalt, ben je geslaagd en kan je toetreden tot ons netwerk en krijg je je certificaat!

Diane Thijs zal je erna persoonlijk contacteren om je welkom te heten! Je krijgt je banner en diploma persoonlijk uitgereikt op de volgende Huid!Experten dag. Indien je dit eerder wil, kan je persoonlijk afspreken met Diane Thijs. 

Behalen Kwaliteitslabel

Iedereen mag zijn kennis updaten en de academie volgen. Om het kwaliteitslabel te gebruiken moet je voldoen aan de volgende voorwaarden. 

  • Je instituut is duidelijk zichtbaar. Het is belangrijk dat een dermatoloog weet naar waar/ wie ze doorverwijzen.
  • We geven de voorkeur aan een echt instituut waar geen kleding en handtassen verkocht worden. Voorkeur gaat naar de focus op huidverbetering.
  • 1 verdiepingsdag volgen en regelmatig aanwezig zijn op een Huid!Expertendag. 

Op deze manier kunnen wij waarborgen dat de kennis die vereist is van een Huid!Expert gewaarborgd blijft. 

HUID!Expert materiaal

Na het slagen van het examen kan je het volgende materiaal gebruiken in je instituut. 

Banner
Schort
Pancarte
Fotoboek gedrukt
Fotoboek digitaal