Verbrand door de zon, niet zo erg zeg je?

Posted · Add Comment

Bedenk je dan nog maar eens als ze een stukje uit je gezicht wegsnijden…

Wuif het niet weg, laat de informatie in je aandachtsbubbel binnen en werk mee aan het project:

“GEEF  HUIDKANKER GEEN KANS MEER”

Als je huid voor de zoveelste keer verbrand is, dan is dat wel degelijk erg. Een stukje uit je neus of oor wegsnijden ook. Zeker als je bedenkt dat je dit had kunnen voorkomen.

Het is vreselijk als ik weer de zoveelste persoon zie met een knalrood verbrande neus of gezicht. Zowel op skivakantie, tijdens een wandeling aan zee of op zomerverlof kom ik ze tegen: “ach dat is allemaal niet zo erg” reageren ze dan meestal. Nou, toch wel!

En ieder jaar opnieuw: de zon heeft me verrast! Ze hadden geen mooi weer voorspeld! Nou, ik heb nieuws voor je: op een bewolkte dag op de buiten, kan de zon door de wolken heen je huid ook nog verbranden. Dus zit je in de tuin, ga je fietsen of wandelen, naar de autocross, een terrasje doen, ben je aan zee ( ja, ook de zon in België kan schadelijk zijn),…smeer je in. ALTIJD wanneer de activiteit buiten doorgaat!

Zo jammer dat je na 7x verbranden 70% meer kans hebt op huidkanker. En natuurlijk, niemand brengt graag negatieve boodschappen. Maar het moet echt wel eens duidelijk gesteld worden! Men lanceert campagnes over hoe belangrijk insmeren wel is en dat je vlekjes echt wel moet laten nakijken. Toch wuiven nog zoveel mensen dat weg. Het zit niet in hun aandachtsbubbel. Ze hebben er geen interesse in, ze vinden al die heisa overdreven…maar ik probeer mensen te overtuigen zich te beschermen tegen de zon als ze hun gras afdoen in de lente en zomer. Je huid blijft langer mooi!

Drie van mijn cliënten heb ik kunnen behoeden voor een chemokuur. De arts zei dat ze me wel mochten bedanken voor mijn alertheid (en dat deden ze dus). Maar daarvoor doe ik het echt niet. Ik zou het pas fantastisch vinden als er over zoveel jaar geen huidkanker meer bestond – door de zon of zonnebank veroorzaakt dan. Want je kan ook pech hebben, er bestaat nog een andere vorm van huidkanker die niets te maken heeft met de zon. Deze zit op plaatsen waar de zon nog nooit op je huid kwam.

Telkens je verbrandt bent door de zon, slaat je huid deze informatie op. De beschadiging blijft wel degelijk ergens zitten. Alleen is dit voor jou misschien nog niet zo zichtbaar. De 3D huidfoto’s van het REVEAL toestel geven je inzicht in jouw huidschade. Zo weet je waar je extra moet smeren en hoe. Want de foto verraadt zelfs waar je smeert en waar niet!

Mensen komen van Nederland, Gent, Mechelen etc.. tot bij ons in Hasselt voor hun huidanalyse en advies. Om die reden zijn we ook andere professionals aan het opleiden om mee te werken aan ons project. Je vindt een expert met het HUID!Expert kwaliteitslabel in uw buurt!

Bescherm je huid goed, zeker ook bij de eerste zon, ze is het waard!

Voor meer info over welke zonnefilters voor jouw huid nodig zijn, vet of juist olievrij, spray of poeder, lees je meer in een volgende blog!

Diane Thijs, HUID!Expert